През настоящата седмица газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт

...
През настоящата седмица газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт
Коментари Харесай

Газовата връзка с Гърция ще получи Акт 16 следващата седмица

През актуалната седмица газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 15. Ако бъде непокътнато настоящето движение на работа, през идната седмица интерконекторът ще получи и Акт 16. Това обяви служебният районен министър Иван Шишков при следващата си ревизия на газоизмервателната станция край старозагорското село Малко Кадиево. Довършителните действия по трасето на газопровода и документалните процедури вървят редом.

Шишков подчерта, че е почнал следващата инспекция по обектите на интерконектора поради пропуски, които строителят се е заел да в профил до през днешния ден. Министърът е категоричен, че срокът за въвеждане в комерсиална употребата на оборудването (1 октомври) ще бъде спазен. Преди издаване на Акт 16 оборудването ще премине 72-часова проба. Вече са получени и съвсем всички позитивни мнения от кметовете на съответните общини. Единствено с Община Кърджали строителят би трябвало да в профил няколко пропуща, с цел да бъдещо получено мнение.

Регионалният министър заяви, че всички съществени действия, които е трябвало да бъдат приключени, са подготвени. По думите му видяното през днешния ден приказва красноречиво за напредъка. " В момента няма повече никакви условия от пожарната, всички проблеми са отстранени ", увери той.

По-късно денем Шишков посети и Диспечерския център до хасковското село Стамболийски. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР